Ovesná kaše se skořicí - 100 kcal

10. listopadu 2015 v 12:42 | Ziz Lemon |  Snídaně



Omluvte mou ošklivou starou misku - prostě z ní musím jíst :)
Je to klasické snídaňové jídlo, syté objetí zevnitř. Řeč je o ovesné kaši. Takhle ji dělám já...


Ingredience
  • 20 g jemných ovesných vloček (např. Jemné ovesné vločky s vlákninou Emco)
  • 50 ml polotučného mléka
  • špetka skořice
  • Volitelné: skořice, vařená jablka (recept již brzy)
Postup v mikrovlnce
  1. Ovesné vločky a skořici zalijeme vodou tak, aby tvořily asi polovinu celkového objemu.
  2. Vhodnou misku vložíme do mikrovlnky a ohříváme, dokud kaše není tužší (trochu pudinkovitá, není tekutá, ale není ani tuhá).
  3. Do misky přilijeme 50 ml mléka pro krémovitost. Můžeme doředit vodou do požadované konzistence.
  4. Dozdobíme skořicí nebo i jinými věcmi (ořechy, jablka...)
Postup na plotně
  1. Ovesné vločky se skořicí vložíme do malého hrnce a zalijeme hrnkem vody. Vaříme, dokud nevznikne hustá kaše.
  2. Do husté kaše přilijeme mléko. Opět se dá ředit vodou.
  3. Dozdobíme skořicí či jinými věcmi.
Tipy na ovesnou kaši
  • Místo skořice - kousek banánu a kakao na vaření - Kakao sypeme přes sítko, jinak se udělají dost nechutné hrudky, banán je lepší nakrájený na malé kostičky než rozmačkaný.
  • Mléko lijeme až po ohřátí - muselo by se neustále hlídat, jinak by hrnec (miska) přetekl.
  • Kaši i tak ostře hlídáme - ráda přetéká!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama